05 mar 2024

Spelarintervju med Fredrik Seljemo i Erlandsson Tigers!

05 mar 2024

 

Hej Fredrik! Då kör vi, vad jobbar du med? 
Tjena! Jag driver ett litet produktionsföretag med lillebrorsan. Vi producerar såser och kryddsmörer under varumärket Jesses såser. En stor del av verksamheten är även så kallad legotillverkning, dvs vi producerar såser under andra varumärken åt andra företag.

Ålder på dig: 

Snart 40 starka!

Har du familj/barn?

Lyckligt gift, med tre barn. 3, 9 och 11 år.

Hur mycket tränar du under veckorna?

Inte så mycket som jag skulle vilja. Mycket annat som tar upp ens tid nu för tiden. Försöker dock få till ett pass innebandy i veckan med kompisgänget. Har dock hakat på att göra En Svensk Klassiker i år, så nu blir man väl lite mer tvingad att hitta tiden till att träna. Vilket är bra så klart.

Varför valde du/ni att börja spela i SIL?

Såg en annons för, ja bra länge sedan i alla fall, och drog ihop ett lag av kompisar. Vi var en härlig blandning av hockeyspelare, kampsportare, badmintonspelare och föredettingar inom ett antal olika sporter. Gemensamt hade vi att vi spelade innebandy på skoj i nån liten gymnastiksal och kände att det här verkade ju vara ett kul koncept. En kombination av kompisbandy och vanlig innebandy, med det bästa från båda i form av liten plan med stora mål och målvakt.

När bildades det nuvarande laget?

Kanske jag borde ha koll på, men jag har inte varit med från starten i detta gäng så jag får passa på den.

Vad har ni för målsättning i höst och på sikt? Ni ligger just nu i den näst högsta serien Elit, vill ni gå upp till Superligan?

Jag kom in i laget VT-16 och då låg vi i div 2. Tror inte vi förlorade en match där så när vi fick frågan om vi ville ta klivet upp i Elit, tog vi chansen. Sedan dess har vi hamnat på den övre halvan varje säsong så på det sättet verkar Elit vara en bra nivå för vårat lag även om vi så klart går för att vinna varje match i varje omgång. Denna säsong har dock startat trögt med 4 raka förluster. Nu blev det 4 pinnar idag vilket var väldigt skönt. Framförallt för att vi alla kände att vi börjat hittat tillbaka till spelet vi vill spela. Tar lite längre tid att starta igång maskineriet nu för tiden bara. Men som svar på frågan, vi är alla vinnarskallar och håller vi oss friska är vi svårslagna och går alltid för att vinna. Var det kan ta oss får vi se, men det finns ingen uttalad målsättning.

Vad är ni för typ av lag, polare eller företagsgäng?

I grunden antar jag att det är ett företagsgäng med tanke på namnvalet. Jag får förhöra mig om det vid nästa omgång.. I dag är det ett gäng polare. Jag blev uppringd av Coach Challe som jag spelat hockey med för många år sedan och frågade om jag ville hoppa på. Då var det nästan bara nya ansikten för mig, men nu känns det som att jag blivit accepterad i laget och jag vågar nog kalla mig för en av polarna. Jag har till och med fått en egen vattenflaska.

Vart har ni fått ert lagnamn ifrån?

Ja, det får bli en vild gissning. Kan tänka mig att det har med det ”lilla” byggföretaget Erlandsson Bygg. Loggan skvallrar lite om det kan jag tycka.

Du ligger ju på 12:e plats i ”All Time High” på starka 1554 poäng. Vad anser du att dina styrkor ligger i på innebandyplan? Har du nån personlig målsättning med poängligan? 

Ja, det är rätt häftigt. Vore en lögn att säga att jag inte har koll på det. Jag har varit med sedan början av SIL:s historia. Inte hela vägen men jag vill minnas att det var ganska nystartat, så det har blivit en hel del matcher. Min största styrka skulle jag säga är spelförståelsen. Jag gillar att spela med spelande lagkamrater. Jag är inte en dribbler. På senare år har jag blivit lite mer självisk och tar fler avslut vilket fått målkontot att öka lite. Sneglar man uppåt i poängligan så är väl Top-10 något som vore häftigt att nå. Placering 9-10 kan vara realistiskt om man får vara hel och kriga på några säsonger till.

Tack för intervjun Fredrik och grattis till 2 segrar idag! Och starkt jobbat i poängligan! 

Tack!

Tillbaka till arkivet