21 sep 2023

Nyhetsbrev maj 2023

21 sep 2023

Hej alla SIL-spelare och ledare!

Svenska innebandyligan har tagits över av Stockholms Innebandycenter AB, en gång i tiden samma företag på Hammarby Sjöstadtiden. Vi har som ambition att fortsätta genomföra seriespelet i SIL med samma roliga spelform, duktiga domare och med bra statistik på lag och enskild spelarnivå. SIL har haft en egenutvecklad databas som nu tvingats gå i graven och i fortsättningen kommer vi att använda ett beprövat system för seriespel och statistik. Systemet testkördes nu senast i cupen, dock utan individuell statistik vilket det blir i höst. All time high-ligan med individuell statistik kommer följa med och uppdateras terminsvis.

Från och med HT2023 kommer SIL enbart bedrivas i Hägerstenshallen. De lag som spelat i Barkarby kommer att erbjudas att spela i Hägersten så nära sin nuvarande division som möjligt. Barkarbylagen kommer att få en separat förfrågan till respektive lagledare.

Ligan kommer att göra speluppehåll under höstlovet, sportlovet- och under påskhelgen. Terminsavgiften kommer att sänkas till 6000kr från tidigare 6700kr. Då ingår också slutspel på våren. Lagen anmäler sig för en hel säsong med start i slutet av augusti och avslut i maj, med slutspel på våren. Exakt upplägg med speltider, divisioner och lag presenteras i augusti som vanligt. Avgift faktureras vid två tillfällen, inför höst – och inför vårterminen.

Vårcupen 2023 har precis genomförts och SIL har som ambition att arrangera minst en separat cup per år där SIL-lag och andra är välkomna att delta! En nyhet inför kommande termin är att SIL ska försöka attrahera fler damer ochöppnar därför anmälan till en Superliga för alla duktiga damspelare därute som vill spela i Sveriges roligaste och snabbaste liga.

Vi återinför även att en domarchef vakar över rapporteringen etc. så att domarna kan koncentrera sig fullt ut på spelet.

Tre olika kontaktytor används hos SIL:

Kansli där allmänna saker som anmälan, scheman, cuper och fakturor.

Domarna som behandlar matchstraff, regler, och övriga saker kring spelet.

Spelarråd som behandlar idéer, utveckling och tankar kring spelformatet. Frågor kan mailas in beroende på karaktär.

Vi ses till hösten i Hägerstenshallen!

Glad sommar!

önskar SIL

Tillbaka till arkivet