14 jul 2024

Flygges Floorball är ett rutinerat gäng som spelar i Division 4 A i Hägersten.

14 jul 2024

Från början hette laget MO IF, där MO står för Martin Olsson, som sedan blev Martin Servera. Laget har funnits i ca 15 år och vissa har spela ännu längre.
Bästa placering är som segrare i division 4.

På frågan om något speciellt minne från åren i SIL svarar Flygges så här:

– Vi hade ett par hetlevrade spelare en gång i tiden som efter en bagatellartad situation blev förbannade på varann och började slåss, hela hallen stannade upp och bägge fick matchstraff.

Kansliets input: Matchen spelades för väldigt många år sedan när SIC-Hallen låg nere i Hammarbyhamnen, det var Victor som idag jobbar på kansliet som domaransvarig som dömde matchen.

Victor, hur minns du händelsen?

– Ja gör mitt 21:a år som domare i SIL, och i och med det har jag dömt några tusen matcher och ibland händer det minst sagt konstiga saker som sitter kvar i minnet. Jag minns att spelarna sätter sig på bänken efter ett byte. Dom börjar att skrika på varandra och jag ber dem att lugna ner sig. Men i stället för att sluta och lugna ner sig börjar dom att ”slåss” med varandra, eller slåss å slåss, det blev snarare en rejäl brottningsmatch på avbytarbänken.
Jag var vid den tiden ganska ny som domare och blev rätt chockad och ställd så visste inte riktigt hur jag skulle hantera situationen eftersom det var två spelare i samma lag som bråkade med varandra!

Jag tog i alla fall beslutet att båda spelarna skulle få matchstraff och efter samtal med två lika chockade kaptener så blev det två personliga matchstraff för dessa herrar och matchen spelades vidare 3 mot 3 utan några som helst konstigheter.

I ”normala fal”l finns det inte ”personliga straff” i SIL.

Till sist om ni skulle rekommendera SIL till andra vad skulle ni säga då?

– Kul, snabbare, mer målchanser och bra för oss som inte orkar springa så långt

Tillbaka till arkivet