47

Coach Guiden

Välkommen till SIL’s Coach guide!

OBS! Viktigt:

Tänk på att du måste göra en spelarflytt när du ”värvar” en spelare från ett annat SIL lag för att han ska få med sig sin gamla statistik! I dessa fall så måste du maila kansliet@sil.se och be oss att flytta spelaren till ditt lag.

Denna värvning måste göras senast torsdag innan matchhelg för att vi ska hinna flytta spelaren till ditt lag!

När du vill logga ut: Så fort du klickar på någon meny högst upp eller på SIL´s logga så kommer du att automatiskt att loggas ut ur databasen.

 

Välkommen som ny lagledare för ett lag i SIL!

Vi har tagit fram denna guide för att du enkelt och smidigt ska kunna komma igång med administrationen av ditt lag. I den här guiden får du en överblick av hur du som ny eller befintlig lagledare gör för att administrera ditt lag.

Så fort vi på kansliet fått in ert lags anmälan läggs ert lag in i vår lag/statistikdatabas. Vi lägger in dig som lagledare med dina person och kontaktuppgifter. När detta är gjort skickas dina inloggningsuppgifter automatiskt till dig via mail. (har du inte fått detta mail så kontakta kansliet@sil.se)

Nu kan du börja administrera laguppställningen.
Tänk på att  är du som lagledare som ansvarar för att laguppställningen fylls i och att alla spelare i laget har rätt namn och nummer samt kontaktuppgifter.

Har spelarna fel nummer på tröjorna eller skulle dom sakna nr helt kan dom heller inte få tillgodoräkna sig personlig statistik (mål, ass, utvisningar)

Det obligatoriskt med ifylld laguppställning (Namn, Efternamn, spelar nummer, mobilnummer samt mailadress på alla spelare)

För att administrera laguppställningen går du in på sil.se och trycker på knappen ”Databas Login”. Nu loggar du in med den e-mailadress som du angett till oss och med lösenorden som skickats till din e-mailadress. Om du av någon anledning glömt eller behöver ett nytt lösenord så klickar du bara på ”Glömt lösenord” som du hittar under knappen Logga in.

Du kommer nu till förstasidan och administrera lag.

Laguppställning:

Här hittar du ditt lags laguppställning. Härifrån kan du:

 • Lägga till nya spelare
 • Ta bort spelare
 • Redigera spelare
 • Aktivera/Inaktivera spelare
 • Välja tröjfärg för ditt lag
 • Lägga upp en lag/företags-logga
 • Skicka mail & SMS till dina spelare. Bocka i vilka spelare som du vill skicka till.
 • Här kan du även se vilka spelare som svarat på matchkallelsen samt lägga in svar manuellt.

Lägg till ny spelare:

För att lägga till ny spelare trycker du på ”Lägg till spelare”. Sedan fyller du i alla uppgifter om spelaren och tryck på spara.

Ta bort spelare:

För att ta bort en spelare trycker du på dennes namn. Välj sedan ”radera spelare”. (Spelaren plockas bort från ditt lag och läggs i databasen under ”inaktiva spelare” så spelarens statistik finns kvar och börjar spelaren spela I SIL igen kan kansliet aktivera denne.

radera spelare

Redigera spelare:

Tryck på spelarens namn: här lägger du till e-mail, telefonnummer, funktion ( spelare eller målvakt), vikt osv. Vill du bara ändra numret gör du det direkt i laguppställningen.

laguppställning

 

 

Aktivera/Inaktivera spelare:

Att en spelare är aktiv i laget betyder att han finns med i den laguppställning som domare har att tillgå i samband med match. Spelare som ska spela match måste alltså stå som aktiv. Inaktiva spelare kan vara spelare som tagit ett uppehåll från spel men som ändå tillhör laget fortfarande. För att välja om en spelare ska vara aktiv eller inaktiv klickar du på ”ja” eller ”nej” för att ändra status direkt i laguppställningen. Inaktiva spelare hamnar längst ner på laguppställningen.

aktiv inaktiv spelare

Val av färg på matchtröja

Tryck på den färg ni har på era matchtröjor så kommer det automatiskt upp i domaren Ipad samt på ert lagkort så att motståndarna kan se vilken färg på matchställen ni har.

lagfarg

Lag-logga

Ladda upp er lag logga eller företaget/sponsorns genom att logga in som lagledare och sedan klicka på Ladda upp Logotyp.
Nu så kommer er logga att synas på ert lagkort!

logo

Skicka mail/sms

Via laguppställningen kan du som lagledare skicka mail och/eller sms till dina spelare om du vill nå ut med information. Se till att du bockar i vilka som ska få mail/sms, Skriv ditt meddelande i rutan (glöm inte bocka i ”Ja, skicka sms” eller ”Ja, skicka mail”) och tryck sedan skicka. 100 sms per termin/lag finns att tillgå. Behöver man påfyllning av sms så mailar man kansliet.  OBS! Om en spelare valt att inte kunna ta emot information från SIL via mail/sms kommer denna spelare inte få den information du skickar.

sms mail lagledare

Vem kommer till match?

Inför varje spelhelg skickas en automatisk ”matchkallelse” ut till alla spelare i laget via mail (förutsatt att alla spelare har dess uppgifter inlagda). Spelaren svarar om han/hon kan komma via en länk som skickas ut  i matchkallelsen. Onsdag/torsdag innan match får du som lagledare en sammanställning via mail av vilka som kommer, vilka som inte kommer och vilka som inte svarat. Detta gör att du som lagledare slipper ringa runt till alla i laget inför varje match. Du kan även som lagledare manuellt trycka in vilka som kommer till match eller inte i laguppställningen.  Under ”Medd.” står det SIL J för ”Ja, spelaren kommer till spel” SIL N står för ”Nej, Spelaren kommer inte till match”

sil j och sil n

 

När du lagt in en spelares e-mailadress kan denna själv gå in på sitt ”spelarkort” och ändra sina uppgifter.
Tex om han/hon bytt telefonnummer, vill lägga till en profilbild etc.

OBS! Alla spelare måste ha en fungerande mailadress inlagd på sin profil för matchkallelsen ska fungera. Skulle spelaren trots detta inte få matchkallelsen be dom kolla sin skräppost. Kvarstår problemet kontakta kansliet.

Ditt ”spelarkort” innehåller all information om dig, din personliga statistik som kommer när ni börjat spela. Mål, assist, utvisningar etc. Samt aktuell placering i poängliga etc

All statistik sparas från tidigare säsonger så när ni spelat ett tag kan du se historiken från tidigare säsonger.

Se till att alla dina kontaktuppgifter stämmer. Din adress och telefon nr kan endast vi på kansliet se.
Vi lämnar aldrig ut dessa uppgifter utan ditt godkännande.

Viktigt att vi har aktuell e-mailadress och mobilnummer till dig så att vi alltid kan nå dig med viktig information etc.

På din profilsida får du 4 st val

 

 • Editera lag
 • Lägg till spelare
 • Mitt lag (öppnas i ny flik)
 • Spelschema (öppnas i ny flik)

Mitt Lag

Här så öppnas en ny länk som tar dig till databasen och ditt lagkort. Här ser du statistiken för ditt lag, aktuell tabell och formkurva samt tidigare statistik från eventuella tidigare terminer.

Spelschema

Här så öppnas en ny länk som tar dig till databasen och ditt lags spelschema. Här hittar du aktuellt spelschema för pågående termin. Du ser även resultaten i spelade matcher samt om du klickar på datumet så får du fram all matchhistorik så som målgörare, assist, utvisningar.


Till slut några viktiga saker att tänka på.

 • Det är du som lagledare som ansvarar för att laguppställningen är korrekt inför matchhelg.
 • När du lagt till en ny spelare måste denna stå som ”aktiv” för att få statistik från matcherna.
 • Vill du ta bort en spelare helt ut laget så gör du detta genom att gå in på spelarens namn via laguppställningen och välj ”Radera spelare”. Radera inte bara namn, nr etc. så det blir blankt!
 • Se till att laguppställningen alltid är ”up to date” med allas Nr, Mobilnr och e-mail.
 • Har ditt lag farmarlagsavtal med ett annat lag så måste du ta bort det nummer farmarlagsspelaren lånar den spelhelgen för att inte fel spelare ska få statistik. En framarlagsspelare får EJ statistik i farmarlaget
 • Har ni farmarlagavtal med ett annat lag men ont om tröjor så kan ni ändra nummer på en spelare inför varje helg (senast fredag) statistiken är kopplad till spelaren inte till numret. Detta innebär att flera olika spelare kan använda samma nummer under en säsong. Men bara en spelare per nummer i taget.