47

Om SIL

Historik

Innebandy har spelats i Sverige sedan 60-talet men först på 80-talet tog utvecklingen fart. Innebandy är idag med över 1 miljon utövare landets största inomhussport. Idag spelas innebandy överallt, i skolor, fritidsgårdar, korpverksamhet, seriesystem, landslag och Svenska Innebandy ligan som är världens roligaste seriespel för innebandy.

Med åtta divisioner (div Superligan till Div 6)  gör att alla lag hittar sin spelnivå – från motionsspel, kompis spel till världselit.

Svenska Innebandyligan

Svenska Innebandy Ligan bildades 1996 i Stockholm och är Sveriges snabbast växande seriespel för innebandy. Ligans spelsätt och regelverk är framtagna helt enligt spelarnas önskemål. Det ger ett snabbt spel med enkla regler, få avblåsningar och målrika matcher. Svenska Innebandy Ligan erbjuder spelnivåer för alla – från motionär till världselit. Det unika upplägget med fasta speltider i samma hall gör dessutom planeringen enkel. Alla matcher döms av utbildade SIL-domare.

Svenska Innebandy Ligan har utvecklat Sveriges mest avancerade system för resultatrapportering och statistik som lanserades hösten 2003. DRS – Digital Resultat Service ger spelarna i SIL en aldrig tidigare skådad mängd matchstatistik. En av funktionerna är ”Den virtuella coachen” som skickar automatiska matchkallelser till samtliga spelare i laget.

Den digitala resultatservicen är unik och finns inte någon annanstans. Spelarnas prestationer (mål, assist och utvisningar) går via domarens handdator till ligans unika databas och presenteras omgående på hemsidan. Varje enskild spelare i SIL har sitt egna spelarkort med sina resultat (se länk):

>>Timo Poikela spelarkort

Ligan finns idag i Stockholm med över 11,000 aktiva spelare i 244 lag!!

Varför ska man spela i SIL?

  • Snabbare och roligare innebandy
  • Alltid samma tid, samma hall och två matcher per helg ( 7 spelhelger per termin )
  • Seriösa domare som alltid kommer till matcherna!
  • Domarchefer som kontrollerar matcherna och domarnivåerna
  • Spelarstatistik som direktrapporteras upp på hemsidan direkt efter match!