47

F.A.Q – Vanligt ställda frågor

Hej och välkomna till SIL´s F:A.Q.
Vi kan inte besvara alla frågor här men försöker att belysa de vanligaste.
Har du någon fråga som du inte hittar svaret på så tveka inte att maila kansliet@sil.se så hjälper vi dig.

1. Hur anmäler jag ett lag till SIL?

2. Vad kostar det att spela i SIL?

3. Vilka dagar/tider spelar man?

4. När kommer spelschema upp?

5. Vilka datum startar terminerna?

6. När kommer fakturan för kommande säsong?

7. Om jag har ett företag som sponsrar/betalar fakturan hur gör jag då?

8. Hur säger jag upp mitt lag?

9. Hur fungerar ett farmarlagsavtal för lag / målvakter?

10. Upp och nedflytt inför varje termin?

11. Slutspel för alla divisioner?

12. Önskemål, tidsbyte, divisions flytt?

13. Hur byter vi ansvarig/lagledare för laget?

14. Innebandy ingår i företagsfriskvård, hur får jag ett friskvårdskvitto av er?

15. Ingår det försäkring i SIL?

 


1. Du anmäler ett lag genom att gå in på övrigt och blanketter. Där finner du nyanmälan för kommande säsong. Skriv ut och fyll i alla uppgifter. Sedan så kan du scanna och maila, faxa eller posta den till oss. Så fort vi fått in den så kommer vi att ringa dig eller mailar  en bekräftelse på din anmälan.

 

2. Kostnaden för att spela i SIL är 6.200kr/termin/halvår. Det som tillkommer är domaren. Domarkostnaden är 150kr/match och betalas direkt till domaren i hallen.

 

3. I SIL så spelar du alltid i samma hall, samma dag, samma tid och varannan helg under terminen, detta för att det ska vara lätt för dig att planera in ditt spel. Det är två matcher efter varandra och man spelar antingen udda eller jämna helger. SIL spelas på lördagar och söndagar i Hägersten samt lördagar i Barkarby. Totalt så spelas det 146 st matcher i SIL varje helg.

 

4. Spelschemat för varje termin byggs på gruppindelningen. Gruppindelningen kommer upp i maj till höstterminen och i december till vårterminen. Där ser du vilken tid och dag ditt lag spelar samt vilka lag som ligger i er grupp. Spelschemat kommer upp ca 2 veckor innan termin start. Men du ser som sagt redan vilka dagar och tider redan i Maj respektive December!

 

5. Vårterminen startar upp lite olika varje år men brukar ligga sista veckan i januari eller första veckan i februari. Höstterminen brukar starta upp första veckan i september. Detta är ca datum och kan flyttas en vecka fram eller bak.

 

6. Fakturorna skickas ut i början av juni för höstterminen och i slutet av november / början av december för vårterminen. Det är 30 dagars förfallo på fakturorna.

 

7. På anmälan så står det: Jag önskar få fakturan skickad till. Fyll i företagets uppgifter där så skickar vi fakturan direkt till företaget. Om du hittar eller byter sponsor efter du anmält laget så mailar du oss den nya adressen.

 

8. Man anmäler sig alltid för en säsong som är två terminer (HT+VT eller VT+HT). Du ser på din anmälan vilken säsong du anmäler ditt lag till samt vilket uppsägningsdatum ditt lag har. Antingen så är det 30 april för lag som har anmälan som gäller för HT+VT och 15 november för lag som har avtal för VT+HT. Anmälan är fortlöpande så vill man fortsätta spela så behöver man inte återanmäla laget utan anmälan fortsätter om man inte säger upp det. På detta sätt så är ni alltid garanterade att behålla er plats! Påminnelse om uppsägningstiden skickas alltid ut ca en månad innan via mail samt så finns det info på hemsidan och i hallarna.

 

9. Farmarlagsavtal är framtaget för lag som behöver hjälp ibland med att fylla på med spelare eller målvakt. Två SIL lag kan skriva avtal med varandra och på så sett använda spelare från bägge lagen i sina matcher. Läs mer om farmarlagsavtal här.
Målvakter kan skriva individuella farmarlagsavtal och får då rätt att spela i upp till totalt fyra lag. Detta mailas in till kanlsiet och ska godkännas och bokföras av kansliet.

 

10. Inför varje termin så blir det upp och nedflytt. Detta innebär att de bästa lagen i gruppen flyttas upp en division och de lagen som ligger längst ner går ner en division. Detta görs inför varje termin för att lagen snabbt ska hitta rätt nivå bland våra 8 divisioner. Du kan se här vilka som flyttar upp respektive ner i just er grupp/division.

 

11. Varje vår så är det slutspel i SIL! De bästa lagen i varje division i bägge hallarna möter varandra för att visa vilket lag som är bäst i just er division. Ni kommer om ni hamnar på slutspelsplats plats att möta de andra gruppvinnarna i er division. Inför varje vårtermin så kommer slutspelsschemat upp på hemsidan. Vi spelar slutspelet varannan gång i hallarna och till tex VT17 så spelas det i Barkarby. Till VT18 så spelas det i Hägersten.

 

12. Vi försöker alltid att hjälpa er lag genom flyttar mellan divisionerna/grupperna om ni har önskemål om detta så länge det är möjligt enligt regelverket. Tex har ditt lag startat i div 5 men vinner alla matcher med 20-2 så kanske ni vill ha bättre motstånd och har önskemål om att flytta till div 3 istället för div 4 där ni skulle hamnat enligt upp och nedflytt. Då mailar ni kansliet om ert önskemål. Vissa lag vill byta tider, dagar, från udda till jämna helger m.m. Vi försöker tillgodose ert önskemål men kan aldrig garantera något.

 

13. Om du vill byta lagledare/betalningsansvarig för laget så skall den nya lagledaren skicka in en blankett för byte av lagledare och skriva det befintliga lagnamnet högst upp. När vi fått in detta och godkänt anmälan så skickas en bekräftelse till nuvarande lagledaren och den nya. Om fakturorna redan skickats ut så flyttas ansvaret över efter det att fakturan är betald därför är det smart att byta lagledare före den 30 april respektive 15 november. Om ni inte vet om ni har avtal för HT+VT eller VT+HT kontakta kansliet så hjälper vi er så att ni fyller i rätt blankett.

 

14. Vi skriver självklart ut friskvårdskvitton till alla som vill ha. Det du gör är att ber din lagledare att maila kansliet@sil.se följande info: Ditt för och efternamn, personnummer, belopp samt lagnamn. Vi kan skriva ut friskvårdskvitto på max 6,200kr / termin och lag. Så fort vi fått in förfrågan från lagledaren så skriver vi ut kvitto och mailar i pdf.

 

15. Försäkring ingår EJ i anmälningsavgiften. ”Olycksfallstillägg” i hemförsäkringen täcker eventuella skador (från ca 90 kr per år, beroende på försäkringsbolag). Ansvaret för att vara försäkrad åligger varje enskild spelare.